More than sensors+automation
Search

Istorie

1948

Moritz Juchheim

Moritz Kurt Juchheim a fondat compania M. K. JUCHHEIM in Fulda - mai cunoscuta ca si JUMO (derivat din primele litere ale numelui si prenumelui fondatorului) - si a inceput sa produca termometre de sticla si termometre cu contact. S-a nascut la 4 iulie 1910 in Ilmenau, provincia germana Turingia. Tatal sau se ocupa cu productia de termometre. De la inceput filozofia firmei a fost sa produca instrumetne de precizie de inalta calitate si sa ofere cel mai performant service.

1950 - 1959

1950 - 1959

Dezvoltarea progresiva a gamei de produse care include termometre cu bimetal, termostate electromecanice. Se creaza o retea de distributie nationala.

1952

JUMO depaseste pentru prima data numarul de 100 de angajati.

1960 - 1969

Se produc aparate pentru masurare, control si inregistrare cat si senzori de temperatura. Sunt infiintate filiale in Germania si in strainatate.

1965

Peter Juchheim, fiul fondatorului, devine co-director al companiei.

1970 - 1979

Expansiunea continua prin dezvoltarea si productia de regulatoare electronice de temperatura, inregistratoare, programatoare si convertoare de semnal.

1970

JUMO are aproape 1.000 de angajati in locatia Fulda.

1980 - 1989

Introducerea tehologiei de strat subtire pentru senzori de platina. Productia este dezvoltata pentru a acoperi necesarul de aparatura de masura si control pentru determinarea variabilelor chimice de proces.

1985

Dipl.-Ing. Bernhard Juchheim preia managementul M. K. JUCHHEIM GmbH & Co. dupa decesul fratelui sau mai mare, Peter.
Bernhard, cel mai mic fiu al lui Moritz Kurt Juchheim, s-a nascut in 24 decembrie 1949.

bjuchheim_s

 

1990-1999

1990

Crestere dinamica prin dezvoltarea de echipamente high-tech, sisteme de control ale proceselor, transmitere smart, tehnologie de comunicatii de date, software modern de vizualizare si altele.

1996

Moritz Kurt Juchheim a murit la 2 noiembrie 1996 in Fulda. A jucat un rol activ in conducerea companiei pana la moartea sa.

2001-2009

2001

Infiintarea la Arad a firmei JUMO Romania. Firma furnizeaza clientilor din Romania produsele si serviciile concernului JUMO. De asemenea se incepe activitatea de productie.

2002

Inaugurarea noii cladiri de birouri si productie pentru senzori de temperatura cu o suprafata totala 4.680 m² in 3 august 2002 in parcul industrial Eisweiher.

2003

Numele JUMO a castigat o importanta internationala in domeniul metrologiei, controlului proceselor industriale si tehnologiei automatizarilor. Ca rezultat s-a decis modificarea numelui companiei. In iunie, M. K. JUCHHEIM GmbH & Co a fost rebotezata JUMO GmbH & Co. KG.


mjuchheim_s

Ec. Michael Juchheim a fost numit administrator alaturi de tatal sau Bernhard Juchheim.

2005

Inaugurarea noului centru logistic, compus din depozit de produse finite, zona de comisionare si ambalare. Depozitul automatizat, implemantarea codurilor de bare, noua rampa de incarcare-descarcare - toate contribuie la livrari rapide si in bune conditii.

Siguranta genereaza incredere. Crearea noului centru IT  asigura un control eficient al tuturor proceselor.

Sunt lansate pe piata produse inovatoare, sigure in functionare, care minimizeaza riscurile pentru proces si utilizator.

2006

Filiala americana JUMO Process Control Inc. inaugureaza noul sediu din Canastota Business Park. Noua cladire ofera spatiu suplimentar pentru productia de senzori de temperatura.

Dupa aceea, JUMO investeste intr-o noua cladire in Stäfa, Elvetia, unind partea administrativa si de productie a filialei elvetiene intr-o singura locatie.

2007
In onoarea fondatorului, Moritz Kurt Juchheim, strada de acces la sediul JUMO in Fulda a fost denumita Moritz-Juchheim-Straße.

straßenschild

 

Tehnologia wireless ofera clientilor noi aplicatii in domeniul masurarii si achizitiei de date. Sunt posibile masurari in zone greu accesibile. Nu mai este nevoie de cabluri de swmnal scumpe.

 

2008

La inceputul lunii aprilie a fost inaugurat noul sediu al JUMO Romania. Noua cladire de birouri si hala de productie permit dezvoltarea accelarata a companiei.

jumo_spain


La inceputul lunii mai filiala spaniola, JUMO Control S.A.inaugureaza noul sediu din Madrid. Noua locatie permite eficientizarea proceselor din cadrul firmei

2012

 Canada Flag

 

Noua filiala JUMO Canada este inaugurata in iulie in Burlington, Ontario. JUMO  isi ofera serviciile clientilor din Canada.

2013

JUMO obtine certificarea a celui mai recunoscut expeditor pentru transport aerian cu succes.
In noiembrie JUMO in continua crestere, investeste si achizitioneaza un teren de 100.000 de m² unde in urmatorii ani, va fi finalizata constructia unei noi fabrici pentru productia de senzori.

2014 - 2017

2014

JUMO este  inregistrat in lista revistei FOCUS la categoria "Cei mai buni angajatori din Germania".

Pentru crestere peste medie multianuala si un model de afaceri orientat spre solutie, companiei JUMO este atribuit titlul de  "Campion de crestere 2014".

JUMO este premiat pentru a 65 participare la targul de la Hanovra.

Potrivit unui studiu al Munchen Strategy Group (MSG) JUMO face parte din cele mai de succes  100 de IMM-uri din Germania. MSG a examinat criteriile de performanta si strategie a aproximativ 3.300 de companii mijlocii cu o cifra de  afaceri de la 15 la 400 de milioane de euro.

 

2015

In cadrul „zilei antreprenorilor din Hessen”, firmei JUMO se atribuie titlul de "Campion  Hessen 2015" la categoria "lider mondial" pentru senzorii de temperatura pentru contoare de energie termica.

La celebrul "marele premiu al intreprinderilor mici si mijlocii”, JUMO primeste premiul de finalist.

JUMO este nominalizat pentru a doua oara în lista "Cel mai bun angajator din Germania" a revistei FOCUS.

In randul IMM-urilor germane cele mai de succes in „Strategy Group Munchen (MSG)”, JUMO avanseazsa de la pozitia 60 la pozitia 21 si este asadar unul dintre castigatorii anului.

Premiul pentru „Management în Sănătate” este acordat JUMO de catre Techniker Krankenkasse.

 

2016

Are loc preluarea firmei " PGT Thermprozesstechnik GmbH" cu sediul in Troisdorf ca a 25 a filiala JUMO. Firma este specializata in productia senzorilor de temperatura din plastic si un colaborator fidel a firmei JUMO.

Revista ”Focus” in colaborare cu institutul ”Deutschlandtest” premiaza castigatorul ”Sansa la  cariere de top”. In acelasi timp evalueaza abilitatea de conducere, stabilitatea si imaginea celor mai buni 2000 de colaboratori.In anul 2016 JUMO a cucerit locul doi la categoria ”Tehnica de masura”.

Revista ”Wirtschaftswoche” analizeaza anual in colaborare cu Munich Strategy Group(MSG) criteriile de potential inovativ a aproximativ 3500 de companii mijlocii. In anul 2016 JUMO a ocupat prestigiosul loc 25 in clasamentul general.

Sectia de anterprenoriat HBM din cadrul Universitatii din St. Gallen a acordat pentru prima data in anul 2016 premiul de ”Lider de marca mondiala” pentru regiunea DACH.Firma JUMO este nominalizata la premiul de "Lider la nivel mondial 2017" la categoria senzori de temperatura  pentru contoare de energie termica.

 

2017

Jumo este premiata cu ”German Brand Award”. Acest premiu este acordat brandurilor de succes pentru promovarea consecventa si a durabilitatii brandului.

JUMO castiga ”Marele premiu al intreprinderilor mijlocii”. Cel mai important premiu in domeniul afacerilor in Germania este acordat de fundatia Oskar-Patzelt inca din 1995 si atesta " performantele deosebite ale intreprinderilor mijlocii" .